Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Yaz aşkları yanıltıcı mı?

Tatil deyince akla hemen yaz aşkları geliyor. Aşkın mevsimi olmaz ama yaz tatiline giden bekarların hayallerinde de hep orada birileriyle tanışmak, yaz aşkı yaşamak var. İster mevsimsel faktörlere bağlı olsun, isterse kronik yalnızlığa; aşkın yaz aylarında daha yoğun yaşandığı bir gerçek. Genci yaşlısı herkes Ege'nin meşhur 'Yaz aşkım' şarkısının sözleri gibi yaz aşklarının yanıltıcı olabileceği düşüncesiyle 'Başlarım biteceğini bile bile bu aşka başlarım' diyerek gözü kara aşka başlıyorlar ama sonuç; güneşin, kumun, denizin etkisi ile psikolojik bir rahatlama ve aşık olduğunu sanma hissi...
Yaz aylarında yaşanılan flörtlerle ilgili bir yazı yazmak istediğimi söylediğimde çok sevgili arkadaşım Ceyhun Yılmaz, Twitter'da takipçilerine yaz aşkıyla ilgili ne düşündüklerini sordu, sonuçlar gerçekten inanılmazdı.

ERKEKLER AŞIKKEN AKIL TUTULMASI MI YAŞIYOR?
Erkekler aşıkken adeta akıl tutulması yaşıyor ve sağlıklı kararlar alamıyor. Kadınlar ise daha fena durumda; mantıklı karar alabileni görülmemiş adeta. Yaz aşkı deyince hepsi 'yok canım kışını mı gördük yazını görelim' diyor fakat hepsi sırayla anlatmaya başlıyor yaz aşklarını. Elif diye bir kullanıcı, "Gerçek aşklar yazın başlıyor çünkü insanlar küçücük zamana hayallerini sığdırıyor" diyor. Turgut Kılıç adlı kullanıcı "Aşkın mevsimi mi olur, delikanlı adam her zaman sever" diye çıkışıyor. Öte yandan "Yaz aşkı diye başlayıp yedi yıl süren ilişki var" diyenler var ama bunlar istisna. Yorum yazanlar "Hepsinin sonu hüsranla bitiyor" diyor. Yaz sonu aşk kalmıyor anlayacağınız... Aşık oluyorsun, bir anda gidiyor yaz aşkı dediğin... Eğer, tatil bitimine doğru, 'Seneye yaz tatilinde yine burada buluşsak ne güzel olur' gibi bir cümle ile karşılaşırsanız bilin ki, bu sadece bir yaz aşkı olarak kalacaktır.

YAZ AŞKI NASIL UNUTULUR?
Yaz aşklarından geriye kalan anılar acıya dönüşebilir. Peki, yok mu bunun bir çaresi? Hangi mevsimde yaşanırsa yaşansın aşk acıtır. Ancak mevsimsel duygu yükselmelerine karşı daha hazırlıklı olmak gerek. En ilgimi çeken yorumlardan biriyse "Yaz aşkı Fenerbahçe gibidir, ilk 90 dakika ümitlenirsin sonra 90'ıncı dakika uçup gider" oldu. Bir diğer sevdiğim benzetme ise şöyleydi: "Yaz aşkı yarım bırakılmış bir kitap gibidir; başı bellidir, sonu değil, birden gelir, şiddetli bir şekilde yaşanır ve aynı şiddetle biter, geriye tatlı bir anı kalır."
Öncelikle bu sorunu sadece siz yaşamıyorsunuz. Sadece sizin başınıza gelen kötü bir şey olarak görmeyin. Bu aşk acısından kurtulmak için kendinize vakit ayırın. Sevdiğiniz arkadaşlarınızla zaman geçirin ve kafanızı dağıtın. Sürekli aynı konuya odaklanmayın. Hayattan keyif almanızı sağlayacak hobiler edinin. Kendinizi geliştirmek için kurslara gidin. Yeni arkadaşlar edinin ve işinize tam konsantre olun.

YAZ AŞKI BAŞKASIYLA GÖRÜLÜRSE!
Yaz aşkınız, oldu da hemen sizden ayrılıp bir başkasıyla ortalığa çıktı diyelim. 'Aman ben rezil oldum, burada ona üzülürken başkasını ne zaman buldu, beni kıskandırmak için yapıyor' diye düşünmeyin. Başkası cazip gelmiş, hepsi bu! Erkekler duygu konusunda saçmalayabilirler. Aldırmayın, hatta mutlu olun, iyi ki kışın devam etmeyecek diye...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA